Food market to coś więcej niż street food pod dachem

Byliśmy, widzieliśmy, jedliśmy i się zakochaliśmy. W Łodzi powstało nowe miejsce w którym można fajnie zjeść, dobrze się poczuć i chcieć wrócić jeszcze raz. Poznajcie Before Food Market.

Before Food Market to przede wszystkim wyśmienita gastronomia. Wyselekcjonowane potrawy, najwyższej jakości produkty oraz dania w formie degustacyjnej – to wyróżnia miejsce od typowych restauracji. Blisko 20 szefów kuchni będzie serowało dania kuchni całego świata. W Before Food Market będzie można zjeść m.in. węgierskie langosze, tybetańskie pierożki, hiszpańską paelle i tapas, turecką baklavę, holenderskie frytki, kuchnię łódzką z elementami kuchni historycznej, kuchnię żydowską, indyjską czy alzackie podpłomyki. To również wyśmienite, grillowane mięsa przygotowywane metodą low&slow, burgery z sosem BBQ na bazie whisky Jack Daniels, czy dania kuchni japońskiej – sushi i ramen.

Before Food Market to wprowadzenie w atmosferę weekendowego odpoczynku i dobry nastrój. Miejsce na spotkanie ze znajomymi po pracy, czy przed nocnym wyjściem do klubu. W Before Food Market jest także wyspa barowa. Before Food Market będzie działał w każdy czwartek, piątek i sobotę od godziny 17:00 do 23:00.

Obok kuchni zachwyciła nas też zrewitalizowana przestrzeń – XIX-wieczny pofabryczny kompleks.