Spójne i zaciszne wnętrze

Spójne i zaciszne wnętrze

Niewysokie wnętrze piętrowej willi pod Poznaniem zostało zaprojektowane przez studio Mili Młodzi Ludzie w jasnych i stonowanych kolorach tak, aby było klarowne i przejrzyste w swoich założeniach. Drzwi z opaskami od podłogi do sufitu oraz pionowe żyletki wykonane z tego samego dębowego drewna mają na celu optyczne podwyższenie mieszkania, a szare kolory dodatkowe drewniane akcenty mają stworzyć spójne i zaciszne wnętrze, na którym szczególnie zależało klientom. Armatura w łazience oraz część szafek jest dodatkowo podkreślona żółtym kolorem w celu ocieplenia szarych płytek i mozaiki. Szczególnie interesującym rozwiązaniem jest klatka schodowa wyposażona w poręcz dla małych i dużych, która miała ułatwić pokonywanie schodów córce klientów. Dlatego oprócz standardowej poręczy na schodach znajduje się poręcz dostosowana do wzrostu małej Zosi, która może samodzielne korzystać ze swojej poręczy, a jej rodzice ze swojej. Całe mieszkanie jest połączone długim korytarzem, który podkreśla czytelność rozkładu pomieszczeń.

Udostępnij ten artykuł

Zapisz się do newslettera

Wpisz szukane słowo i kliknij enter