Wyspa zamiast stołu

Lubimy takie proste i przemyślane projekty. Za ten odpowiada Bogaczewicz Studio.

Mieszkanie dla singielki poszukującej wciąż miejsca na stół. To nie był jedyny warunek ze strony właścicielki. Mieszkanie miało być utrzymane w klimacie nowoczesnym, ale z odrobiną elementów drewnianych, dlatego środki garderoby są w ciemnym kolorze podłogi. Duża otwarta kuchnia,  biała zabudowa przedzielona ciemnym regalem na książki i wielka wyspa spowodowały ze całe życie skupiło się wokół niej –  może i dlatego inwestorka zrezygnowała ze stołu.

Duży, przestronny salon z miejscem na sporą ilość książek i dodatkowo w pełni zabudowana kuchnia, która kryje sporo miejsca do przechowywania. W mieszkaniu postawiono na minimalizm i funkcjonalność. W sypialni projektant zadbał również o miejsce do pracy. Podoba nam się stworzenie pewnego rodzaju bazy tego mieszkania – jasno, prosto, bez zbędnych mebli.

Foto: Bogaczewicz Studio