113-metrowy segment w Gdyni dla wielbicielki Maine Coon’ów

Geometryczne wzory, wyraziste kolory i funkcjonalne rozwiązania – to najbardziej charakterystyczne elementy wnętrza zaprojektowanego przez autorską pracownię projektową Agaty Brach. 113-metrowy segment w zabudowie szeregowej mieszczący się w Gdyni składa się 8 pomieszczeń. Każde z nich jest nowoczesne i przytulne. Taka wizja przyświecała zarówno inwestorom, jak i projektantce, która stworzyła wnętrze wyraziste, a zarazem funkcjonalne. Połączenie elegancji i młodzieńczej energii doskonale oddają fotografie Natalii Kaczmarek z Inkadr.

Niebanalna elegancja, czyli jak stworzyć nowoczesną strefę dzienną w kilku prostych krokach

Po przekroczeniu progu wita odwiedzających strefa wejściowa. Geometryczny wzór na posadzce, pojemna zabudowa meblarska z podświetloną strefą do siedzenia oraz duże lustro optycznie powiększające wnętrze to preludium do tego, co czeka na gości w dalszej części mieszkania. Wrażenie robią także przesuwne, pół transparentne drzwi z geometrycznym wzorem.

Kuchnia w kolorze butelkowej zieleni w kolorz
Kuchnia w kolorze butelkowej zieleni

Strefę dzienną otwiera kuchnia z zabudową meblową w odważnym odcieniu butelkowej zieleni – meble w tym kolorze są wyrazistym, a zarazem odprężającym akcentem, który przywołuje skojarzenia z naturą. Butelkowa zieleń jest tutaj motywem przewodnim – w tym kolorze są także ściany w części wypoczynkowej, płytki ścienne nadkuchennym blatem oraz wyspa kuchenna wykonana z włoskiego marmuru Santamargherita imitującego lastryko.

W drugiej części pomieszczenia mamy strefę wypoczynkową z wolnostojącym kominkiem i rozłożystą sofą. W tej części domu znalazło się także miejsce na sporej wielkości zabudowę meblową będącą doskonałym miejscem do przechowywania książek i prywatnych bibelotów. We wnętrzu zamontowany został projektor – świetna alternatywa dla tradycyjnego telewizora i marzenie każdego kinomana. Kropką nad „i” jest musztardowy fotel w stylu vintage – ulubione miejsce wypoczynku kociego członka rodziny.

Zielona ściana w salonie z jasną sofą
Przestronny salon w 113-metrowym segmencie

Przytulna strefa intymna na piętrze

Na piętro, które jest strefą prywatną, prowadzą kręte, białe schody. Znajduje się tu przytulna strefa dla właścicieli domu – sypialnia z dwiema garderobami i łazienka z sauną. Wygodne łóżko i długa niska zabudowa meblarska wzdłuż linii okien stworzyła doskonałe miejsce do wypoczynku. Całość dopełnia pastelowe wezgłowie z tapetą z motywem florystycznym London Art. W sypialni znalazło się też miejsce dla pani domu w postaci wygodnej toaletki z okrągłym lustrem w minimalistycznej ramie.

Sypialnia z tapetą w kwiaty
Sypialnia z tapetą London Art

Kolejnym pomieszczeniem jest łazienka, do której wchodzimy przez szklane drzwi. Florystyczne akcenty mają za zadanie przywoływanie wspomnień z dalekich egzotycznych podróży inwestorów. Całość dopełniają biel i geometryczne wzory kafla podłogowego w połączeniu z ciepłym drewnianym fornirem. Strefę z miską ustępową oddziela białe, metalowe przepierzenie.

Na piętrze znajdują się także dwa dodatkowe pokoje, pralnia połączona z suszarnią oraz druga łazienka wyłożona włoską terakotą Biscuit Terra. Lastryko, tropikalny wzór na ścianie i drewniane akcenty dodają temu wnętrzu niepowtarzalnego charakteru.

Biała łazienka z lastryko i płytkami Biscuit Terra
Terrazo w jasnej łazience

Kolorowy segment w Gdyni to miejsce, w którym każdy poczuje się jak w domu. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom powstała nowoczesna, przytulna i charakterystyczna przestrzeń spełniająca wszelkie oczekiwania domowników.


Projekt: Agata Brach | ab-architekt.pl
Zdjęcia: Natalia Kaczmarek – Inkadr | inkadr.pl

Zobacz również: Wnętrze domu koło Bydgoszczy dla małżeństwa z dwójką małych dzieci | 80-metrowe dwukondygnacyjne wnętrze bliźniaka dla pary młodych ludzi

Przedpokój z czarno-białą podłogą
113-metrowy segment w Gdyni dla wielbicielki Maine Coon'ów
Zielona ściana w salonie 113-metrowego segmentu
Zielona kuchnia z wyspą z terrazo
Toaletka z okrągłym lustrem
Sypialnia z dużym łóżkiem
Sypialnia połączona z łazienką
Białe płytki i okrągłe lustro w łazience
Lastryko na ścianie w łazience
Udostępnij ten artykuł
Zapisz się do newslettera

wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych powyżej danych w celu otrzymywania newslettera.

wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od klientów PLN Design.

Wpisz szukane słowo i kliknij enter