PLN Design

Klimat niekończącego się spokojnego urlopu

Klimat niekończącego się spokojnego urlopu

Uchwycenie uroków lata było celem projektu mieszkania przy Placu Zbawiciela. Architekci z Praktyki Przestrzennej – dzięki znakomitej kompozycji kolorystyki oraz umeblowania – stworzyli we wnętrzu klimat niekończącego się spokojnego urlopu z lekką nutą nonszalancji. Białe ściany i sufit w kolorze serenity przywodzą na myśl wzburzony ocean, a importowane egzotyczne rośliny nasuwają skojarzenia się z beztroskim wypoczynkiem.

W mieszkaniu znajdziemy kilka elementów z odzysku – skrzynki pełnią funkcję półek na książki, a bar z płyty osb i przemalowany model komody vintage sprowadzają nas z powrotem do Polski. Czyż nie tak mogłaby wyglądać flagowa kawalerka, gdyby Warszawa leżała nad ciepłymi wodami Adriatyku? Mieszkanie w stu procentach zapewnia klimat sprzyjający odprężeniu i relaksowi, a to jeden z naszych dwóch nadrzędnych celów, które realizujemy w pracy z każdym każdym Inwestorem. Drugim jest wrażanie przestrzeni, który też znakomicie opanowaliśmy – mówi Karol Smagacz , projektant i współwłaściciel pracowni.

Udostępnij ten artykuł

Zapisz się do newslettera

Wpisz szukane słowo i kliknij enter