Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative

W warszawskim biurowcu The Hub zlokalizowanym przy Rondzie Daszyńskiego powstało biuro firmy Huuuge Games. Aranżacja zajmuje trzy piętra i liczy ok. 4500 m2. Tę wyjątkową przestrzeń stworzyli architekci z pracowni Bit Creative.

Biuro Huuuge Games

Tworząc biuro dla marki Huuuge Games, projektanci z pracowni Bit Creative chcieli trzymać się klimatu loftowego. Ta koncepcja pozwoliła im na wypracowanie ogólnego charakteru projektowanej przestrzeni. Biuro zostało zaprojektowane z wydzielonymi pokojami dla zespołów. Pracownicy mają również do dyspozycji szereg sal konferencyjnych, kuchnie ze strefą wypoczynkową zlokalizowaną w centralnych częściach piętra oraz strefę fitness.

Widok na panoramę Warszawy w biurze Huuuge Games

Wyłoniono nazwy sal konferencyjnych, które były inspiracją do zaprojektowania wystroju i stworzenia charakterystycznych detali nawiązujących do danego miejsca. We wnętrzu dominuje chłodny beton na suficie i słupach, który został ocieplony dużą ilością naturalnego drewna i cegły. Całość aranżacji uzupełniają ściany zielone i neony.

Reprezentacyjna strefa wejścia

Recepcja mieści się na piętrze +21 i jest połączona z poczekalnią i aneksem kuchennym. Projektując biuro dla firmy Huuuge Games, architekci chcieli uzyskać efekt ciepłego wnętrza i przytulnej atmosfery w loftowym klimacie. Postawiono na charakterystyczne elementy takie jak ścianki szklane ze szprosami, drewno, cegłę czy techniczne sufity z industrialnymi oprawami. Dodatkowym atutem przestrzeni jest samoobsługowy punkt kawiarniany, w którym oczekujący mogą nie tylko poczęstować się kawą, ale również podziwiać piękną panoramę Warszawy.

Strefa wejściowa Huuuge Games na 21 piętrze

Przytulnie i loftowo

Biuro zaprojektowane jest w stylu loftowym z wykorzystaniem drewna, cegły i ciekawych akcentów kolorystycznych.

„Głównym sukcesem tego projektu jest stworzenie loftowego klimatu w nowoczesnym budynku” – mówi Barnaba Grzelecki, założyciel pracowni Bit Creative.

Surowe wykończenia ścian, słupów i sufitów świetnie kontrastują z kolorami, naturalną zielenią, betonem czy cegłą. Charakterystyczne elementy na wykończeniach ścian w salkach konferencyjnych czy przestrzeniach socjalnych świetnie uzupełniają i wpisują się w ogólny wystrój biura.

Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative - zdjęcia Fotomohito

Funkcja wnętrza

Aranżacja w całości zaprojektowana została w układzie z wydzielonymi pokojami. W centralnych częściach wszystkich pięter znajduje się kuchnia połączona ze strefą socjalną i wypoczynkową. Jest to multifunkcyjna przestrzeń dla całego zespołu, która świetnie sprawdza się podczas różnego rodzaju eventów.

Czerwone panele akustyczne w biurze Huuuge Games

Do dyspozycji jest również szereg mniejszych salek wokół trzonu budynku, gdzie pracownicy mogą odbyć krótkie spotkanie bądź wykonać telefon. Dodatkowo na piętrze +21 zostały zaprojektowane dwie sale z możliwością połączenia w jedną dużą, dzięki czemu istnieje możliwość organizowania spotkań w większym gronie. Pracownicy mają również do dyspozycji strefę fitness.

Ergonomia i komfort pracy

Jak w każdym z projektów Bit Creative, tu również zadbano o ergonomię i komfort pracy. Biuro wyposażone jest w wygodne stanowiska pracy i komfortowe sale konferencyjne oraz pomieszczenia do pracy w ciszy i skupieniu. Meble zaprojektowane są w stonowanej kolorystyce czerni i drewna pasującej do całości wystroju. Zadbano również o odpowiednie wyposażenie przestrzeni pomagającej zachować prawidłowe parametry akustyczne.

Podłoga wyłożona jest wykładziną o najwyższych parametrach dźwiękochłonnych. Sufity wykonane są z materiałów akustycznych takich jak filc czy płyta perforowana. Między biurkami znalazło się miejsce dla przegród akustycznych. Na wykończeniu ścian w salach konferencyjnych i open space występują na całych ścianach lub fragmentach elementy dekoracyjne z filcu, które pełnią rolę dekoracyjną i akustyczną.

Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative - zdjęcia Fotomohito

Ściany szklane użyte w projekcie są podwójnie szklane, a drzwi występują w obramowaniu z progiem opadającym. Ostatnim elementem wystroju są wysokiej jakości oprawy oświetleniowe. Dzięki odpowiedniemu rozmieszczeniu lamp udało się stworzyć dobrze doświetloną przestrzeń. Wszystko to pozwoliło na zaprojektowanie ergonomicznych i komfortowych warunków do pracy.

Detale dopełniające wnętrze

Inspiracją dla projektu detali były miasta, w których marka Huuuge Games ma swoje oddziały. Posłużyły one projektantom jako inspiracja do zaprojektowania np. salki Vegas z charakterystycznym stołem i plakatami czy salki Amsterdam z podwieszanym rowerem do ściany. Wszystkie salki posiadają neon z nazwą sali.

Sala konferencyjna Amsterdam w biurze Huuuge Games

Sporo ciekawych detali znajdziemy również w przestrzeni socjalnej, która jest sercem tego biura. Na uwagę zasługują na pewno oryginalne materiały takie jak luksfery czy fronty kuchenne ze szkła ornamentowego lub lamelowej płyty MDF. Tego typu detale bardzo fajnie uzupełniają przestrzeń i nadają wnętrzu niepowtarzalnego klimatu.


Projekt: Bit Creative | bitcreative.info
Zdjęcia: Fotomohito | fotomohito.eu

Zobacz również: Biuro Vastint | Wnętrza biura Jacobs Douwe Egberts Poland

Strefa restauracyjna w biurze Huuuge Games
Zielona ściana w biurze Huuuge Games
Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative - zdjęcia Fotomohito
Cegła na ścianie w loftowym biurze Huuuge Games
Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative - zdjęcia Fotomohito
Sala konferencyjna London w biurze Huuuge Games
Bordowe fotele w sali konferencyjnej
Stół w salo konferencyjnej inspirowany Las Vegas
Neon Amsterdam we wnętrzu biura Huuuge Games
Sala konferencyjna Rome we wnętrzu biura Huuuge Games
Loftowe biuro Huuuge Games projektu Bit Creative - zdjęcia Fotomohito
Widok na panoramę Warszawy z biura Huuuge Games projektu Bit Creative
Szare panele akustyczne we wnętrzu biura Huuuge Games
Zielona ściana we wnętrzu biura Huuuge Games
Część restauracyjna we wnętrzu biura Huuuge Games
Skórzany uchwyt meblowy na czarnym froncie
Czarna ściana w biurze Huuuge Games
Część restauracyjna we wnętrzu biura Huuuge Games
Część restauracyjna we wnętrzu biura Huuuge Games
Część restauracyjna we wnętrzu biura Huuuge Games
Część restauracyjna we wnętrzu biura Huuuge Games
Udostępnij ten artykuł
Zapisz się do newslettera

wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych powyżej danych w celu otrzymywania newslettera.

wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych od klientów PLN Design.

Wpisz szukane słowo i kliknij enter