Pierwsza restauracja Lidl pod Poznaniem

Pierwsza restauracja Lidl pod Poznaniem

Dążenia LIDL Polska do ciągłej poprawy otoczenia dla swoich pracowników znalazły odzwierciedlenie w projekcie zupełnie nowej części restauracyjnej w centrali firmy w pod-poznańskich Jankowicach.

Zadanie aranżacji przestrzeni zostało powierzone architektom z mode:lina. Aby pozytywna zmiana była tym bardziej odczuwalna, część budynku przeznaczona na nową restaurację została specjalnie rozbudowana o przeszklony pawilon. Dodatkowo stworzenie nowej linii technologicznej oraz zwiększenie możliwości kuchni otworzyło drogę do zaprojektowania komfortowej i przyjaznej pracownikom przestrzeni która stała się wizytówką firmy.

Architekci z pracowni mode:lina odwołali się do oferowanych w sklepach LIDL świeżych i naturalnych produktów. Całość koncepcji silnie nawiązuje do filozofii firmy. Spora ilość naturalnego drewna o surowym charakterze przeplata się z kolorowymi, nawiązującymi klimatem do tradycyjnych targowisk płytkami oraz akcentami naturalnej zieleni. Nie brakuje również bezpośrednich nawiązań do sklepów LIDL, takich jak związane z poszczególnymi działami ozdobne logotypy.

Aby stworzyć atmosferę sprzyjającą rozmowom oraz maksymalny komfort architekci przewidzieli podział na strefy z różnorodnymi formami siedzisk. Świadomy obecności w życiu publicznym Inwestor zdecydował się na stworzenie nowego wizerunku przestrzeni, która jest odzwierciedleniem podejścia do klientów oraz pracowników – oddając im wnętrze zaprojektowane w każdym detalu.

Udostępnij ten artykuł

Zapisz się do newslettera

Wpisz szukane słowo i kliknij enter