Rozwiązania ekonomiczne, spójne stylistycznie oraz dobrej jakości

Projektanci z musk collective design projektując mieszkanie w Katowicach, mieli zadanie otworzyć wnętrze maksymalnie tak, aby stało się bardziej przestrzenne, w tym celu wyburzyli jedną ze ścian powiększając powierzchnię kuchni i salonu.

Mieszkanie zostało zaprojektowane ‚na miarę’, zgodnie z potrzebami młodych i aktywnych właścicieli – w mieszkaniu znalazło się dużo miejsca na przechowywanie książek, których są miłośnikami. Wygodnym rozwiązaniem jeśli chodzi o wypoczynek są np. siedziska pod oknem czy duża sofa. W sypialni postawiono na wyklejaną grafikę, która nawiązuje do wspomnień z podróży po Londynie. Ze względu na przyjęty tryb życia – kuchnia została ograniczona do minimalnego, funkcjonalnego zakresu.

W pełni wykorzystana została ekspozycja mieszkania na południowy zachód – wnętrze jest jasne i pełne światła. W mieszkaniu zastosowana rozwiązania ekonomiczne, spójne stylistycznie oraz dobrej jakości m.in. zabudowa z malowanej płyty mdf, żywica na podłodze, wyklejana grafika oraz oświetlenie polskich producentów.